آرامگاه ابراهیم الغمر
در کشور عراق و به خصوص در شهر های کربلا و نجف علاوه بر حرم امامان معصوم، زیارتگاه های بسیار زیادی است. زائران از بسیاری از این زیارت گاه ها بی خبرند. البته به دلیل محدودیت زمانی در تور کربلا و به طور کلی تورهای عتباتی، زیارت و بازدید از برخی از این مکانها انجام نمیشود. یکی از ارامگاه های شهر نجف مقبره ابراهیم غمر از نوادگان امام حسن (ع) در نزدیکی کوفه است.
سیدابراهیم غَمر، سومین فرزند حسن مثنّی، فرزند امام حسن مجتبی (ع) و از نوادگان این امام است. مادر گرامیاش، فاطمه دختر امام حسین (ع) میباشد. فاطمه مادر ابراهیم، بزرگترین دختر امام حسین(ع) بودندکه حاصل ازدواج ایشان با حسن مثنی است. فرزندانی مؤمن و شجاع، به نامهای عبدالله، ابراهیم، حسن و زینب بودند که هر کدام به نوعی ادامه دهنده راه مبارزاتی امام حسن(ع) و امام حسین(ع) بر ضد حکومت غاصبانه اموی بودند.
ابراهیم غمر سیدی بزرگوار، جلیلالقدر، شریف و بخشنده بود. برخی از روایات نوشته اند که براهیم بن حسن بزرگ خاندان خود و شخصیتی محترم و برجسته بود. ایشان را به بزرگواری و شرافت میشناختند. ایشان یکی از راویان شیعه و فردی ثقه و در نشر معارف اهل بیت (ع) کوشا بوده است. در مورد تاریخ شهادت ایشان تاریخ دقیقی در دسترس نیست ؛ برخی زمان شهادت وی را ربیعالاول سال صد و چهل و پنج هجری دانستهاند و برخی دیگر مرگ ابراهیم را بین سالهای صد و چهل و هفت یا صد و چهل و نه هجری میدانند. به همین سبب مدت عمر ابراهیم غمر دقیقاً مشخص نیست. برخی سن ایشان را هنگام شهادت، شصت و نه سال و برخی شصت و هفت سال ثبت کردهاند. ایشان در زندان منصور به شهادت رسید.
آرامگاه
آرامگاه ابراهیم الغمر حسنی در شمال مرقد میثم تمار، کنار جادهای که به طرف کوفه از نجف اشرف عبور میکند، در محله «کنده»، واقع قرار دارد. در اواخر قرن دوازده هجری، هنگامی که عدهای برای کشف سنگهای باستانی کوفه، اطراف منطقه (حی کنده) را خاکبرداری میکردند، سنگ بزرگی را پیدا کردند که نام ابراهیم غمر، بر آن ثبت بود. گزارش این اتفاق به گوش مرحوم آیتالله سید محمدمهدی بحرالعلوم طباطبایی رسید. ایشان پس از تایید صحت انتساب قبر به ابراهیم غَمر، دستور ساخت حرم کوچکی بر قبر ایشان را صادر کردند.
ساختمان این مقبره که به شکل مستطیل است. این آرامگاه دارای ایوانی با چهار ستون دوتایی، به ارتفاع هشت متر دارد که روی این ستون ها، با کاشیهای فیروزهای، تزیین شده است. این کاشی ها آیات قرآن و زیارتنامه امامزاده ابراهیم و زندگینامه آن را نیز در بردارد. پس از عبور از این فضا، به شبستان اصلی خواهید رسید که در انتهای آن، مرقد امامزاده ابراهیم واقع قرار دارد. ضریحی آهنی از مرقد حفاظت میکند. بر روی حرم ایشان،گنبدی به شکل کلاهخودی بزرگ، به قطر هشت متر و ارتفاع بیش از پانزده متر، قرار دارد. نمای خارجی گنبد، با کاشیکاریهای فیروزهای، تزیین شده و نمای داخلی آن، با گچ پوشیده شده است. صحن زیارتگاه، کاشیکاری و دورتادور آن حصار کشیده شده و با کاشی تزیین شده است.
برای آشنایی بیشتر با تور کربلا و نحوه رزرو تور ها میتوانید از این ناحیه پیگیری نمائید.